Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Muschiul de vita se spala si se scoate mijlocul. Carnea de porc se spala, se curata, se taie bucati si se toaca cu masina cu sita deasa, impreuna cu carnea rezultata din mijlocul muschiului. Orezul se alege, se spala, se fierbe in apa cu sare si se raceste. Castravetii se spala, se curata de coaja si seminte, se taie cuburi mici. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
In 75 g ulei si putina apa (75 ml) se inabusa jumatate din cantitatea de ceapa impreuna cu carnea tocata. Se raceste si se toaca din nou cu masina. La compozitia de carne se adauga orez fiert, castraveti murati, sare, piper, oua si se amesteca pentru omogenizare. Cu aceasta compozitie se umple muschiul care se inabusa la cuptor, in 75 g ulei cu 100 ml apa; din cand in cand, se stropeste cu jiul format (sucul propriu). Cand este gata, se scoate separat. In jiul format se inabusa ceapa, morcovi, patrunjel radacina, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, foi de dafin, vin si se fierb circa 30 minute. Sosul se paseaza peste ruloul de carne, se adauga smantana si se mai fierb impreuna inca 10 minute. La servire, ruloul se portioneaza (cate doua bucati la o portie).
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou cu sos si garnitura de cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.