Omleta taraneasca

May 13, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg oua
  • 400 g costita afumata
  • 100 g ceapa
  • 1,5 kg cartofi
  • 150 g untura sau ulei
  • 30 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 30 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Cartofii se spala, se fierb in coaja, sc racesc, se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Costita afumata se taie cuburi mici.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in untura sau ulei cu apa, se amesteca cu cartofi si se continua inabusirea. Costita se prajeste in tigaie si se adauga la cartofi impreuna cu sare, piper, patrunjel verde, oua batute si se prepara omleta, care se ruleaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste fierbinte.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri