Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rasolul se curata, se portioneaza in 10 bucati si se spala. Ciupercile se curata, se spala sub jet de apa si se taie felii. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Rasolul si ceapa se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, se adauga faina dizolvata cu 50 ml apa rece, amestecând continuu, 3 l apa fiarta, se fierbe 45 minute. Ciupercile, smântâna, piperul si sarea se adauga peste rasol si se fierb inca 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vinul. Orezul se inabusa in 50 g ulei, se adauga supa de oase si se introduce la cuptor, in vas acoperit.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de orez si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.