Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza, se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa. Separat, in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa se inabusa ceapa, morcovii, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, se completeaza cu circa 1 litru apa fiarta si se continua fierberea 15 minute. Sosul format se paseaza peste carne, se adauga sare, piper, usturoi, otet si se fierbe circa 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura din cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.