Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, pastarnacul si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 g supa. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in 75 g untura sau ulei, cu putina supa (75 g). Se adauga treptat supa de oase (circa 250 g), pâna ce carnea este aproape fiarta. Separat, se inabusa ceapa, morcovi si pastarnac in cantitatea ramasa de untura sau ulei (75 g) cu 75 g supa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, usturoi, sare, supa (circa 500 g) si se fierbe circa 15-20 minute. Sosul se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.