Ostropel cu carne de vita

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g pastarnac
  • 50 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g usturoi
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii, pastarnacul si usturoiul se curata, se spala si se taie felii. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 g supa. Cartofii se spala, se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa in 75 g untura sau ulei, cu putina supa (75 g). Se adauga treptat supa de oase (circa 250 g), pâna ce carnea este aproape fiarta. Separat, se inabusa ceapa, morcovi si pastarnac in cantitatea ramasa de untura sau ulei (75 g) cu 75 g supa. Se adauga pasta de tomate, faina dizolvata in 50 ml apa rece, usturoi, sare, supa (circa 500 g) si se fierbe circa 15-20 minute. Sosul se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O copie: carne 45 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri