Ostropel din carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 1,250 g supa de pasare (se preia reteta respectiva)
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Carnea de pui, ceapa si morcovii se inabusa in ulei cu 200 g supa. Se adauga faina dizolvata in supa rece (50g), pasta de tomate, sare. Se completeaza cu un kg supa si se fierbe circa 30 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de carne. Se adauga usturoiul si se continua fierberea circa 25 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentara si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; sos 100 g; cartofi 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri