Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Picioarele de vitel se curata de tendoane, se spala, se oparesc si se spala din nou cu apa rece. Morcovii si ceapa se curata, se spala si se cresteaza; jumatate din cantitatea de ceapa se taie marunt. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Picioarele de vitel se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovii si ceapa si se continua fierberea pâna ce carnea se desprinde de pe os; supa se degreseaza. Carnea se separa de oase si se taie bucati. Ceapa taiata marunt se inabusa in untura sau ulei cu 100 g supa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, otet, supa (circa 1 kg) si se fierbe 20 de minute. Sosul rezultat se paseaza, se adauga galbenusurile de ou, usturoiul amestecat cu 100 g supa si strecurat si se fierbe la foc moderat, 10-15 minute adaugând si carnea.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in tambal sau farfurie. Se serveste cald.