Papricas cu carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g untura sau ulei
  • 300 g ceapa
  • 50 g faina
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 300 g smantana
  • 30 g sare
  • 1,2 kg cartofi natur (se preia reteta respectiva)
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Puii impreuna cu ceapa se inabusa in 150 g untura, 150 ml apa. Se acopera vasul si se fierbe inabusit. Când carnea este aproape inabusita, se adauga boia, faina dizolvata in apa rece (100 ml), sare, continuând fierberea circa 10 minute. Se adauga smantana si se fierbe impreuna circa 10 - 15 minute.; se scot bucatile de carne si se paseaza sosul peste ele.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri