Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie sferturi sau jumatati, in functie de marime si se spala din nou. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g ulei, cu 100 ml apa. Se adauga bucatile de carne, cartofii, circa 1,5 l apa fiarta, continuând fierberea circa 30 minute. Se adauga usturoi, sare, piper, cimbru, boia de ardei, pasta de tomate si se fierb inca 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.