Papricas de miel cu cartofi

Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de miel cu os
  • 150 g ulei
  • 600 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 2 kg cartofi
  • 50 g patrunjel verde
  • 25 g usturoi
  • 2 g cimbru
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie sferturi sau jumatati, in functie de marime si se spala din nou. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 g ulei, cu 100 ml apa. Se adauga bucatile de carne, cartofii, circa 1,5 l apa fiarta, continuând fierberea circa 30 minute. Se adauga usturoi, sare, piper, cimbru, boia de ardei, pasta de tomate si se fierb inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 85 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri