Papricas din carne de porc cu cartofi

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 100 g untura sau ulei
  • 300 g ceapa
  • 2 kg cartofi
  • 25 g usturoi
  • 200 g smantana
  • 1 g cimbru
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 1 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 g supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne si ceapa se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga boia de ardei si supa de oase. In sosul format se adauga sare, piper, cimbru, usturoi si se fierb 40 minute impreuna cu cartofii. Când cartofii si carnea s-au fiert, se adauga smântâna si jumatate din cantitatea de patrunjel verde si se continua fierberea inca 5 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g, cartofi cu sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri