Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se scurge apa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne si ceapa se inabusa in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa. Când carnea este inabusita pe jumatate, se adauga boia de ardei, pasta de tomate, piper, sare si cantitatea de apa necesara fierberii. Se fierb in continuare circa 30 minute. Galustele se prepara astfel : intr-un vas se fierbe 100 g ulei, 300 ml apa si sare. Se adauga faina in bloc, se amesteca pentru a nu se forma aglomerari, se lasa compozitia sa se tempereze, adaugandu-se ouale, unul cate unul, amestecand continuu. Se adauga patrunjel verde si piper. Din aceasta compozitie se ia cu lingurita si se formeaza galuste care se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa fierbere se racesc.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie (4-5 galuste la o portie), cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.