Jun 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se tine in bait circa 24 ore, se zvanta si se portioneaza (cate doua bucati la o portie). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se spala, se curata si se taie in sferturi. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie pe lungime in 4 sau 6 felii. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in untura sau ulei (100 g) si 100 ml apa. Se adauga ceapa si ciuperci. Când ceapa s-a inmuiat, se adauga usturoi, pasta de tomate, boia, piper, sare, cimbru si bait strecurat de la vânat. Se fierbe pe foc moderat circa 20 minute. Separat, in alt vas se inabusa ardei gras in 100 g untura sau ulei cu apa (100 ml). Se adauga cartofii si se fierb circa 20 minute. Intr-o tava se asaza bucatile de carne, cartofii cu ardeii grasi, iar deasupra sosul cu ciuperci; se adauga vin si se trece la cuptor 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.