Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea de vita se spala si se taie 2-3 bucati la o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie felii in lungime, in 4-6 bucati. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml).
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 100 g untura sau ulei, cu putina apa (100 ml). Se adauga pasta de tomate, boia de ardei dulce, foi de dafin, usturoi, cimbru, piper, apa fiarta (circa 1 l) si sare si se fierbe 15-20 minute. Separat, cartofii se inabusa in 50 g untura sau ulei, intr-un vas acoperit cu capac si se introduc la papricas. Se mai fierb impreuna, 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.