Papricas din carne de vita cu cartofi

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 150 g untura sau ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 4 g boia de ardei dulce
  • 25 g usturoi
  • 2 kg cartofi
  • 1 g cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 2 g piper macinat
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea de vita se spala si se taie 2-3 bucati la o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala si se taie felii in lungime, in 4-6 bucati. Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml).

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 100 g untura sau ulei, cu putina apa (100 ml). Se adauga pasta de tomate, boia de ardei dulce, foi de dafin, usturoi, cimbru, piper, apa fiarta (circa 1 l) si sare si se fierbe 15-20 minute. Separat, cartofii se inabusa in 50 g untura sau ulei, intr-un vas acoperit cu capac si se introduc la papricas. Se mai fierb impreuna, 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 45 g; cartofi 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri