Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala si se taie 2-3 bucati la o portie. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu apa (100 ml). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in 150 g untura sau ulei cu putina apa (150 ml). Se adauga boia de ardei, pasta de tomate, piper, sare, apa fiarta (circa 1 l) si se fierb 30 minute. Cand carnea este fiarta se adauga vin si galuste si se fierb impreuna 5-10 minute. Galustele se pregatesc astfel : Se amesteca faina, oua, untura sau ulei, piper, patrunjel verde, sare si apa si se prepara compozitia de galuste. Se asaza pe tocator de lemn si se imparte in fasii lungi cu latimea de 2-3 cm, din care, cu ajutorul lamei cutitului, se desprind bucati de circa 1 cm, care se pun direct in vasul cu apa clocotita cu sare. Se fierb circa 10 minute, se scot, se scurg de apa si se introduc in papricas. Galustele se pot prepara si dupa procedeul urmator : Intr-un vas se fierbe 200 ml apa cu 100 g untura sau ulei si sare. Se adauga faina (350 g) in bloc, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga 4 oua, unul cate unul, amestecand bine, dupa fiecare. Se adauga piper si patrunjel verde. Din aceasta compozitie se formeaza galuste cu lingurita, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare. Galustele fierte se scot din lichidul de fierbere, se scurg de apa si se introduc in papricas.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.