Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Rinichii se taie in doua, li se scoate capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se oparesc, se spala cu apa rece, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se scurge. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.
Tehnica prepararii
Rinichii se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot pe platou. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in apa rece, boia de ardei, sare, piper si supa de oase, se fierb 30 minute. In sosul format se adauga rinichii, orezul si ardei gras, se fierb 30 minute. Spre sfârsitul fierberii se adauga vinul.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.