Papricas din rinichi de porc cu orez

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,2 kg rinichi de porc
  • 100 g untura sau ulei
  • 600 g ceapa
  • 200 g ardei gras
  • 5 g boia de ardei dulce
  • 300 g orez
  • 25 g faina
  • 1 g piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • 10 ml otet 9 grade
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 kg supa de oase
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Rinichii se taie in doua, li se scoate capsula, se tin in apa cu otet 30 minute, se oparesc, se spala cu apa rece, se taie marunt. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala, se scurge. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.

Tehnica prepararii

Rinichii se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot pe platou. Ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in apa rece, boia de ardei, sare, piper si supa de oase, se fierb 30 minute. In sosul format se adauga rinichii, orezul si ardei gras, se fierb 30 minute. Spre sfârsitul fierberii se adauga vinul.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: rinichi 60 g, orez cu sos 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri