Parjoale din carne de pui

May 28, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 900 g carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 250 g carne de manzat calitatea I fara os
  • 250 g paine alba
  • 100 g ceapa
  • 250 ml lapte
  • 2 g piper macinat
  • 150 g oua
  • 100 g faina
  • 250 g pesmet
  • 200 g ulei
  • 30 g usturoi
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Carnea de manzat se curata de pielite, se spala, se taie bucati. Painea alba se inmoaie in lapte. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa cu 25 g ulei si 50 ml apa, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca cu masina impreuna cu carnea de pasare, carnea de manzat, paine alba, usturoi. Se adauga sare, piper, doua oua (100 g), patrunjel verde si se amesteca pentru omogenizare. Din compozitie, se modeleaza 10 parjoale cu faina, care se trec prin ou batut si pesmet. Se rumenesc in 175 g ulei pe ambele parti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, insotit de garnituri diferite.

  • O portie: 70 g (2 buc)
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri