May 28, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Carnea de manzat se curata de pielite, se spala, se taie bucati. Painea alba se inmoaie in lapte. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Ceapa se curata, se spala, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa cu 25 g ulei si 50 ml apa, se lasa sa se raceasca, apoi se toaca cu masina impreuna cu carnea de pasare, carnea de manzat, paine alba, usturoi. Se adauga sare, piper, doua oua (100 g), patrunjel verde si se amesteca pentru omogenizare. Din compozitie, se modeleaza 10 parjoale cu faina, care se trec prin ou batut si pesmet. Se rumenesc in 175 g ulei pe ambele parti.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, insotit de garnituri diferite.