May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in 25 g untura cu 50 ml apa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita si racita.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu ou (50 g), cartofi rasi fin, usturoi pisat, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in 20 bucati, se modeleaza, dându-le forma de parjoale, folosind faina. Se trec prin ou batut (100 g), pesmet si se rumenesc in untura.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diverse garnituri din legume si cartofi. Se serveste cald.