Parjoale moldovenesti

May 29, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 550 g carne de vita calitatea I
  • 150 g ceapa
  • 550 g cartofi sau 250 g paine alba
  • 200 g untura
  • 150 g oua
  • 150 g faina
  • 250 g pesmet
  • 25 g usturoi
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in 25 g untura cu 50 ml apa. Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina impreuna cu ceapa inabusita si racita.

Tehnica prepararii

Carnea tocata se amesteca cu ou (50 g), cartofi rasi fin, usturoi pisat, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia obtinuta se imparte in 20 bucati, se modeleaza, dându-le forma de parjoale, folosind faina. Se trec prin ou batut (100 g), pesmet si se rumenesc in untura.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diverse garnituri din legume si cartofi. Se serveste cald.

  • O portie: parjoale (2 buc) 115 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri