Parjoale moldovenesti

Apr 28, 2009 - Mancaruri cu carne

Mi s-a facut dor de acasa. Desi traiesc in Bucuresti de mai bine de 20 ani, acasa nu inseamna aici ci intr-un frumos oras de provincie undeva in Moldova. Acasa inseamna mama care ma asteapta de fiecare data cu sufletul la gura, cu ce stie ea sa faca mai bun, pentru copiii ei: sarmalute, poale-n brau, cozonaci, pasca... Sa si-i rasfete.

Ei bine, eu am ales ceva mai usor de facut astazi: parjoale ca la mama acasa.

Ingrediente
  • 200-300 g carne amestec (porc+vita)
  • o ceapa
  • un ou
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • un cartof
  • un morcov
  • cateva linguri de pesmet
  • 50 g unt
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Cartoful taiat cubulete si morcovul se pun la fiert. Cand sunt gata se lasa putin la racit si se paseaza. Ceapa se taie marunt, apoi se amesteca cu carnea, oul, verdeata si legumele pasate. Se condimenteaza cu sare si piper.

Cu mainile umezite se formeaza parjoalele, cam cat o palma, urmand a fi tavalite prin pesmet. Se topeste untul intr-o tigaie si se pun parjoalele la prajit in unt pana se rumenesc frumos. Eu le scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de grasime dupa care le asez pe un platou impreuna cu o portie generoasa de piure de cartofi.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri