Feb 3, 2017 - Mancaruri cu carne
Am pregatit pentru masa de pranz ceva deosebit: am marinat cateva pulpe de pui, le-am fript pe gratar si le-am servit cu paste cu sos pesto, una din cele mai savuroase mancaruri create vreodata, dupa mine.
Am pregatit puiul cu cateva ore inainte de a-l pune pe grill. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in frigider.
Am crestat bucatile de pui si le-am asezat pe grill, pe partea cu pielita. Le-am intors pe ambele parti, avand grija nici sa se rumeneasca prea tare, nici sa ramana nefacute. :)
Am fiert pastele in apa cu un praf de sare, le-am scurs si le-am amestecat cu un cub de unt. Le-am lasat acoperite.
Cat timp pastele au fiert, am pregatit sosul pesto. Pentru acesta am mers pe mana lui Radu Popovici, caruia ii multumesc, sosul e desavarsit. :) http://www.reteteleluiradu.ro/2009/06/03/sos-pesto/
Iata cum am pregatit sosul pesto:
Am pus in mojar busuiocul, sare mare, semintele de pin, usturoiul si am pisat amestecul. Am adaugat si parmezanul, iar la final uleiul de masline, lingura cu lingura, pana am obtinut o crema fina.
Am amestecat pastele cu o lingura zdravana din sosul pesto, iar deasupra am asezat fasii de carne.
Pot sa mai spun doar atat: oh, ce gust divin! Si va poftesc sa incercati si voi sa faceti, nu veti regreta! :)