Pateu din ficat de porc (clujean)

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 500 gr ficat de porc
  • 125 gr carne de porc calitatea I
  • 100 gr grasimi bucati
  • 100 gr creier de vita
  • 50 gr oua
  • 50 gr ciuperci proaspete sau 25 gr conserva
  • 1 gr piper macinat
  • 15 ml vin alb
  • 15 ml rom
  • 10 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Creierul se spala, se curata de pielite, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui, si se fierbe in apa cu sare.

Tehnica prepararii

Carnea de porc, bucatile de grasime, ficatul si creierul se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Pasta obtinuta se amesteca cu piper, rom, vin, pana se omogenizeaza ; se intinde pe o foaie de celofan umed. Deasupra se asaza sferturi de oua si ciuperci, aranjate ca un mozaic ; se ruleaza si se pastreaza la rece.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.

  • O portie 85 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri