May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Creierul se spala, se curata de pielite, se tine in apa rece pentru eliminarea sangelui, si se fierbe in apa cu sare.
Tehnica prepararii
Carnea de porc, bucatile de grasime, ficatul si creierul se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Pasta obtinuta se amesteca cu piper, rom, vin, pana se omogenizeaza ; se intinde pe o foaie de celofan umed. Deasupra se asaza sferturi de oua si ciuperci, aranjate ca un mozaic ; se ruleaza si se pastreaza la rece.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste rece.