Pateu din ficat de porc in aspic (timisorean)

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne


Ingrediente
  • 600 gr ficat de porc
  • 75 gr unt
  • 75 gr smantana sau 50 gr frisca
  • 100 gr ceapa
  • 2 gr piper macinat
  • 100 gr oua
  • 30 ml coniac
  • 350 gr aspic
  • 50 gr salata verde
  • 50 gr untura
  • 50 gr mazare conserva
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ficatul se curata de vene, se spala si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ce ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie rondele.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Untul se omogenizeaza.

Tehnica prepararii

Ficatul se inabusa, impreuna cu ceapa in untura si apa (100 ml), se lasa sa se raceasca si se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Se amesteca cu unt, smantana sau frisca, coniac, piper, sare pana ce se obtine o pasta omogena.Se asaza intr-o forma si se introduce in frigider. Se portioneaza si se executa un decor din rondele de ou si mazare. Se innapeaza (acopera) cu aspic, se introduce la frigider. Dupa racire, se scoate din forma si se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: pate din ficat 60 gr, aspic si garnitura 40 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri