May 9, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ficatul se curata de vene, se spala si se taie in bucati mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ce ajung de consistenta tare, se racesc, se curata de coaja si se taie rondele.Salata verde se curata, se spala fiecare frunza in mai multe ape. Mazarea conserva se scurge de lichid, se trece prin jet de apa rece. Aspicul se topeste in baie de apa fierbinte. Untul se omogenizeaza.
Tehnica prepararii
Ficatul se inabusa, impreuna cu ceapa in untura si apa (100 ml), se lasa sa se raceasca si se toaca de 2-3 ori cu masina cu sita deasa. Se amesteca cu unt, smantana sau frisca, coniac, piper, sare pana ce se obtine o pasta omogena.Se asaza intr-o forma si se introduce in frigider. Se portioneaza si se executa un decor din rondele de ou si mazare. Se innapeaza (acopera) cu aspic, se introduce la frigider. Dupa racire, se scoate din forma si se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.