May 29, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in untura. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie mai mare circa 2 - 3 cm, iar restul se taie marunt. Tarhonul se curata, se spala, se opareste si se taie in bucati de 2 - 3 cm. Painea se taie felii, se inmoaie in apa si se scurge bine. Carnea de vita si carnea de porc, se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu painea si ceapa. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Carnea tocata se amesteca cu sare, oua si jumatate din cantitatea de patrunjel si marar verde taìat marunt. Compozitia obtinuta se imparte in bucati (cate 4 pentru o portie), care se rotunjesc si se trec prin restul de marar si patrunjel verde taiat marunt. Perisoarele astfel obtinute, se introduc in sosul brun si se fierb la foc moderat, circa 30 minute. In timpul fierberii se mai adauga apa fiarta. Cu 5 minute inainte de sfârsitul fierberii se adauga vin, tarhon, marar si patrunjel verde taiat mai mare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu iaurt deasupra.