Perisoare de curcan cu marar

Oct 3, 2009 - Mancaruri cu carne

Cand bunicesti doi nepoti , mancarea trebuie sa fie diversificata.

Ingrediente
  • 200 g.piept de curcan tocat
  • 1 morcov ras pe razatoarea mica
  • 1 radacina de patrunjel rasa
  • 1 ceapa tocata marunt
  • sare, piper, cimbru,
  • marar , o legatura
  • suc de rosii
  • 2 linguri de ulei
  • o jumatate lingurita zahar
  • un varf de cutit de nucsoara (dupa gust)
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita pasta de rosii
  • Portii: 2
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Carnea de curcan tocata se amesteca imreuna cu: ceapa, morcovul, rad. de patrunjel si condimentele ( sare, piper, cimbru, 1 lingura de ulei,1 lingurita de pasta de rosii, jumatate legatura de marar tocat marunt).

Se fac perisoare, se dau prin marar si se pun intr-un vas termo rezistent.

Se adauga sosul facut din:2ooml. suc de rosii,2 linguri ulei,sare piper, nucsoara,zahar, otet balsamic si 200g. apa.

Se lasa in cuptor la 200 grade o ora.

Se serveste cu smantana sau iaurt.

  • Pentru ca pieptul de curcan nu are grasime se poate pune ulei sau grasime de porc.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri