Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver

Apr 17, 2011 - Mancaruri cu carne

Iata si o reteta de miel preparata de Jamie Oliver, pe care o puteti prepara de Pasti

Ingrediente
  • 4 picioare de miel de la care s-a indepartat rata carnea si grasimea la un capat al osului
  • 6 fire de rozmarin proaspat
  • 150 gr unt rece
  • frunzele de la 2 fire de cimbru proaspat
  • 12 catei de usturoi cu coaja
  • 2 morcovi mari curatati si taiati felii subtiri
  • o ceapa curatata si taiata pestisori
  • un fir de praz taiat in doua si apoi feliat subtire
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
  • sare
  • piper
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Incingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi condimentati cu sare si piper.

Cu un cutit mic faceti o crestatura in picioarele de miel, intre carne si os, de jos in sus. Trebuie sa obtineti un fel de buzunar in care sa incapa un deget. Umpleti aceste buzunare cu untul aromat. Astfel, carnea se va imbiba cu o aroma extraordinara.

Rupeti 4 bucati de folie de aluminiude lungimea bratului si indoiti fiecare bucata, obtinind 4 foi de marimea A3. Puneti in mijlocul fiecarei foi o gramajoara de usturoi si legume. Ungeti picioarele de miel cu ulei de masline, condimentati-le cu sare si piper, apoi asezati cite un picior peste gramajoara de legume si usturoi.plus un fir de rozmarin si citeva frunze de salvie.

Ridicati cu atentie marginile foilor de aluminiu si turnati putin vin in fiecare "pachet". Infasurati strins folia in jurul piciorului de miel. Rupeti sau taiati folia in exces.

Asezati "pachetele" intr-o tava, cu oasele in sus. Introduceti-le in cuptorul incins pentru 2 ore si jumatate sau pina cind carnea se va inmuia suficient.

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri