Piept de curcan cu sos de mere

Apr 28, 2009 - Mancaruri cu carne

E o reteta speciala, cu care iti poti impresiona musafirii si in acelasi timp e foarte simplu de realizat.

Ingrediente
  • un piept de curcan
  • un varf de cutit de salvie
  • putin rozmarin
  • un praf de nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline
  • zeama de la o portocala
  • Ingrediente pentru sosul de mere:
  • un cubulet de unt
  • zeama de la o portocala
  • 50 g zahar
  • un baton scortisoara
  • un varf cutit nucsoara
  • 2-3 mere (de preferinta golden pentru ca sunt mai dulci)curatate de coaja si taiate cubulete
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Hai sa-i dam drumul! Incingem cuptorul, punem pieptul intr-o tava si ingredientele mai sus enumerate, acoperim tava cu folie de aluminiu si lasam curcanul sa bolboroseasca o vreme in legea lui. Cand e aproape gata inlaturam folia pentru a se rumeni nitel.

Ca sa nu pierdem vremea incepem sa preparam sosul: topim untul intr-o tigaie, adaugam zeama de portocala, zaharul, scortisoara, nucsoara. Amestecam si incorporam merele, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic vreo 25 min. pana obtinem un sos gros, dulce,delicios.

Cand sunt gata si curcanul si sosul pregatim un platou cu cateva felii de curcan, putin sos de mere alaturi si decoram dupa bunul nostru plac .

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri