Piept de gasca, cu masline si lamaie

Sep 21, 2009 - Mancaruri cu carne

O mancarica agreata de toata familia.

Ingrediente
  • un piept de gasca
  • 200 g.masline
  • 2 cepe
  • 1/2 lamaie curatata de coaja
  • 1 lingurita de zahar
  • 4 rosii sau 2oog. suc de rosii
  • 4 linguri de ulei de masline
  • foaie de dafin
  • Portii: 4
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se spala pieptul de gasca si se portioneaza. Intr-o cratita de 3l. se pune 1-2l. apa (depinde de cat este de cruda gasca) si carnea de gasca.

Se fierbe la foc potrivit, luand spuma care se formeaza. Eu la orice carne dupa ce a dat in fiert arunc prima apa, spal carnea si o pun iar la fiert.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga ceapa taiata julien .

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga rosiile rase, sarea, uleiul si foaia de dafin. Se lasa sa dea cateva clocote , se pune o lingurita de zahar si maslinele (care au fost fierte in prealabil). La sfarsit se adauga o jumatate de lamaie taiata felii.

l

  • Pentru cei are care doresc, carnea se poate praji.
  • La sos se poate pune o lingurita de faina. pentru cei care vor sosul mai legat.
  • Eu pun pentru fiecare portie o lingura de ulei.
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri