Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pieptul de vitel se spala, i se scot oasele si se desprinde de pielite. Sunca se taie cuburi. Pâinea alba se inmoaie in lapte si se stoarce. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii (jumatate din cantitatea de ceapa se taie marunt). Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece; doua bucati se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul se spala si se taie cuburi.
Tehnica prepararii
Ceapa taiata marunt se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, apoi se raceste. Pâinea se amesteca cu sunca, oua fierte, oua crude, ceapa inabusita, sare, piper, ficat de vitel si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umple pieptul de vitel, se coase, se asaza intr-o tava cu 100 g ulei, se adauga felii de ceapa, morcovi, patrunjel radacina, circa 100 ml apa si se frige la cuptor. Dupa frigere se portioneaza (câte 2 felii la o portie). Sosul rezultat de la frigere, se paseaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diferite garnituri. Se serveste cald.