Piept de vitel umplut

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,360 kg carne de vitel calitatea I cu os (piept)
  • 300 g ficat de vitel
  • 150 g ulei
  • 500 g paine alba
  • 100 g sunca presata
  • 100 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 150 g ceapa
  • 250 g oua
  • 150 ml lapte
  • 50 g patrunjel verde
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pieptul de vitel se spala, i se scot oasele si se desprinde de pielite. Sunca se taie cuburi. Pâinea alba se inmoaie in lapte si se stoarce. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii (jumatate din cantitatea de ceapa se taie marunt). Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece; doua bucati se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ficatul se spala si se taie cuburi.

Tehnica prepararii

Ceapa taiata marunt se inabusa in 50 g ulei cu 50 ml apa, apoi se raceste. Pâinea se amesteca cu sunca, oua fierte, oua crude, ceapa inabusita, sare, piper, ficat de vitel si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umple pieptul de vitel, se coase, se asaza intr-o tava cu 100 g ulei, se adauga felii de ceapa, morcovi, patrunjel radacina, circa 100 ml apa si se frige la cuptor. Dupa frigere se portioneaza (câte 2 felii la o portie). Sosul rezultat de la frigere, se paseaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se poate servi cu diferite garnituri. Se serveste cald.

  • O portie: piept umplut 140 g; sos 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri