Jun 13, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala, se cresteaza. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Gelatina se inmoaie in apa rece.
Tehnica prepararii
Puii se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina, sare, se continua fierberea, pana ce carnea se desprinde de os. Carnea se lasa sa se raceasca si se taie fâsii. Supa de pui se strecoara, se adauga gelatina, usturoi si albusuri de ou si se fierbe 5 minute, la foc moderat, fara sa se mai amestece. Printr-o etamina se strecoara supa de pui, carnea se asaza in forme cu decor din felii de morcovi si se adauga supa. Se lasa sa se gelifice.
Prezentarea
Preparatul se prezinta portionat in diferite forme, in farfurii sau caserole.