Piftie cu carne de pui

Jun 13, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 2 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 75 g morcovi
  • 75 g patrunjel radacina
  • 75 g ceapa
  • 50 g oua (2 albusuri)
  • 75 g gelatina
  • 50 g usturoi
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala. Morcovii, patrunjelul radacina si ceapa se curata, se spala, se cresteaza. Usturoiul se curata, se spala si se piseaza cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma. Gelatina se inmoaie in apa rece.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, patrunjel radacina, sare, se continua fierberea, pana ce carnea se desprinde de os. Carnea se lasa sa se raceasca si se taie fâsii. Supa de pui se strecoara, se adauga gelatina, usturoi si albusuri de ou si se fierbe 5 minute, la foc moderat, fara sa se mai amestece. Printr-o etamina se strecoara supa de pui, carnea se asaza in forme cu decor din felii de morcovi si se adauga supa. Se lasa sa se gelifice.

Prezentarea

Preparatul se prezinta portionat in diferite forme, in farfurii sau caserole.

  • O portie: carne 100 g, piftie 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri