Piftie din carne de curcan

May 9, 2014 - Mancaruri cu carne




Ingrediente
  • 1 kg carne de curcan calitatea I, fara cap si fara picioare
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr patrunjel radacina si pastarnac
  • 100 gr ceapa
  • 50 gr oua (2 albusuri)
  • 50 gr gelatina
  • 50 gr telina radacina
  • 25 gr usturoi
  • 50 gr gogosari rosii in otet
  • 50 gr salata verde
  • 15 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Curcanul se curata, se trece prin flacare, se spala si se sareaza. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina, telina si ceapa se curata, se spala. Usturoiul se curata, se spala si se zdrobeste cu sare. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece ; se separa galbenusurile de albusuri. Gelatina se inmoaie in apa rece. Gogosarii se curata, se spala si se taie in diferite forme pentru decor. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.

Tehnica prepararii

Carnea se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, patrunjel radacina, pastarnac, telina, ceapa si se continua fierberea. Carnea se scoate separat in alt vas, se dezoseaza si se taie fasii. In supa, se adauga gelatina, albusurile, usturoi si se continua fierberea circa 5 minute. Supa se strecoara prin etamina (panza din bumbac cu tesatura rara) umezita. In forme se adauga un strat de supa, se raceste in frigider, se executa un decordin gogosari rosii si rondele de morcovi fierti, peste care se adauga carne si restul de supa. Se tine la rece, in frigider, apoi se scot din forme.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste rece.

  • O portie: carne fara os 50 gr, piftie 75 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri