Pilaf cu carne de curcan

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,350 kg carne de curcan calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g untura sau ulei
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 700 g orez
  • 30 g sare
  • 100 g telina radacina
  • 50 g patrunjel verde
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Curcanul se curata, se spala si se portioneaza. Morcovii, ceapa, telina se curata, se spala si se cresteaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se spala, se curata si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza si se adauga morcovi, ceapa si telina. Când sunt fierte, bucatile de carne se scot separat intr-un vas cu putina supa, cât sa le acopere, iar supa rezultata se strecoara. Orezul se inabusa in untura sau ulei, se adauga o cantitate dubla de supa, sare si se fierbe la cuptor, cu vasul acoperit, circa 30 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, pilaf 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri