Jun 8, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se scurge de apa, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fâsii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc; jumatate din cantitate se taie felii, iar restul in jumatati pentru decor. Usturoiul se curata si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape reci. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se inabusa in 50 g ulei, cu 100 ml apa, apoi se scot intr-un vas separat. Ceapa se inabusa in 100 g ulei, se adauga pasta de tomate, apa fiarta (circa 800 ml) si se fierb circa 15-20 minute. In sosul format se adauga carne, rosii felii, ardei gras, usturoi, cimbru, sare, piper si se fierbe inca 30 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin. Orezul se inabusa in unt, se adauga cantitate dubla de apa fiarta si se fierbe la cuptor cu vasul acoperit, 20-25 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii pilafului se adauga rosiile pentru decor.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.