Pilaf cu carne de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g ulei
  • 150 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 700 g orez
  • 30 g sare
  • 100 g telina radacina
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper boabe
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii si telina se curata, se spala si se taie sferturi. Ceapa se curata, se spala; 50 g se taie in sferturi, iar 100 g se taie marunt. Puii se curata, se trec prin flacara si se spala. Orezul se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Puii se fierb in apa cu sare, se spumeaza si se adauga morcovi, 50 g ceapa sferturi si telina. Orezul si ceapa taiata marunt se inabusa in ulei cu 150 g supa strecurata (de la pui) adaugând in continuare supa necesara fierberii orezului si piper. Puii se portioneaza, se asaza peste pilaf si se introduc in cuptor, circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, pilaf 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri