Pilaf cu carne de vitel

Jun 6, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1 kg carne de vitel calitatea I cu os
  • 100 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 50 g telina radacina
  • 550 g orez
  • 2 g piper boabe
  • 40 g patrunjel verde
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala si se portioneaza. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga ceapa, morcovi, telina si se fierb circa 30 minute. Bucatile de carne se scot separat, iar supa rezultata se strecoara. Orezul se inabusa in ulei, se adauga cantitate dubla de supa, sare, piper si se fierbe la cuptor cu vasul acoperit circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne cu os 65 g, pilaf 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri