Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Creierul de vita se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece; dupa curatire, se spala si se tine in apa rece cu sare, timp de 20 minute. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa.
Tehnica prepararii
Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se fierb in apa cu piper si sare. Când legumele sunt fierte, se adauga otet si creierul si se continua fierberea 10-15 minute. Creierul fiert se scoate din lichidul de fierbere si se mentine la cald in supa (200 g). Orezul se inabusa in 75 g unt, se adauga supa ramasa si se fierbe in vas acoperit, la cuptor. Creierul se portioneaza, se asaza in forme, se acopera cu pilaf si se rastoarna pe platou sau farfurie.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt deasupra.