Pilaf cu creier de vita

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g creier de vita
  • 700 g orez
  • 1,6 kg supa de oase
  • 2 g piper boabe
  • 100 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g patrunjel radacina
  • 100 g unt
  • 20 g otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Creierul de vita se curata de pielite, intr-un vas cu apa rece; dupa curatire, se spala si se tine in apa rece cu sare, timp de 20 minute. Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa.

Tehnica prepararii

Ceapa, morcovii si patrunjelul radacina se fierb in apa cu piper si sare. Când legumele sunt fierte, se adauga otet si creierul si se continua fierberea 10-15 minute. Creierul fiert se scoate din lichidul de fierbere si se mentine la cald in supa (200 g). Orezul se inabusa in 75 g unt, se adauga supa ramasa si se fierbe in vas acoperit, la cuptor. Creierul se portioneaza, se asaza in forme, se acopera cu pilaf si se rastoarna pe platou sau farfurie.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt deasupra.

  • O portie: creier 50 g; pilaf 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri