Pilaf cu maruntaie de pui

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 600 g pipote si inimi de pui
  • 400 g ficat de pui
  • 100 g morcovi
  • 150 g ceapa
  • 100 g telina radacina
  • 700 g orez
  • 150 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Maruntaiele de pui se curata, se spala. Morcovii, telina se curata, se spala, se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ceapa se curata si se spala; 50 g se taie sferturi, iar 100 g se taie marunt.

Tehnica prepararii

Inimile si pipotele de pui se fierb in apa cu sare, se spumeaza. Se adauga morcovii, telina, ceapa sferturi, se continua fierberea. Ficatul de pui se adauga mai târziu. Orezul si ceapa taiata marunt se inabusa in ulei cu 150 g supa strecurata (de la pui) se adauga cantitatea de supa necesara fierberii orezului. Maruntaiele de pui se asaza peste pilaf si se introduc la cuptor, circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 60 g, pilaf 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri