May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Maruntaiele de pui se curata, se spala. Morcovii, telina se curata, se spala, se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala. Ceapa se curata si se spala; 50 g se taie sferturi, iar 100 g se taie marunt.
Tehnica prepararii
Inimile si pipotele de pui se fierb in apa cu sare, se spumeaza. Se adauga morcovii, telina, ceapa sferturi, se continua fierberea. Ficatul de pui se adauga mai târziu. Orezul si ceapa taiata marunt se inabusa in ulei cu 150 g supa strecurata (de la pui) se adauga cantitatea de supa necesara fierberii orezului. Maruntaiele de pui se asaza peste pilaf si se introduc la cuptor, circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.