Pilaf cu pui si ciuperci

Feb 3, 2017 - Mancaruri cu carne

O reteta foarte simpla si gustoasa, o prepar destul de des, pentru ca e pe placul intregii mele familii, inclusiv al lui Matei, daca intelegeti ce vreau sa zic...:)) Pentru a pregati pilaful, am folosit "Puiul Fericit" de la Agricola Bacau, apropiat ca gust si fragezime de cel de curte.

Ingrediente
  • jumatate de pui Agricola Bacau
  • 2 cepe
  • 250 g orez
  • 10 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa (in proportie de 3/1 fata de orez)
  • Portii: 5
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate.

Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am adaugat o cescuta de apa peste si am acoperit cu capacul).

Dupa ce s-a inmuiat ceapa am adaugat carnea, am lasat-o sa se patrunda nitel intorcand-o pe ambele parti, apoi am adaugat orezul si apa (orez/apa=1/3). Am acoperit vasul cu capacul si am lasat pilaful sa se... gateasca.

Intre timp, intr-o tigaie am calit nitel ciupercile in unt si cand orezul a fiert, le-am adaugat peste pilaf.

Am condimentat cu sare si piper si am oprit focul. Atat de simplu.

Va poftesc si pe voi la o portie de pilaf!

citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri