Pilaf cu pulpe de curcan

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,350 kg pulpe de curcan, cu os
  • 150 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 1 g piper boabe
  • 700 g orez
  • 150 g ulei
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Pulpele de curcan se spala. Morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala; 50 g se taie sferturi, iar 100 g se taie marunt.

Tehnica prepararii

Pulpele de curcan se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, telina, ceapa taiata sferturi. Orezul si ceapa taiata marunt se inabusa in ulei cu 150 g supa strecurata (de la curcan), se adauga cantiateta de supa necesara fierberii orezului si piper. Carnea se portioneaza, se asaza peste pilaf si se introduce la cuptor, circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, pilaf 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri