May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Pulpele de curcan se spala. Morcovii si telina se curata, se spala si se cresteaza. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt.Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala; 50 g se taie sferturi, iar 100 g se taie marunt.
Tehnica prepararii
Pulpele de curcan se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, telina, ceapa taiata sferturi. Orezul si ceapa taiata marunt se inabusa in ulei cu 150 g supa strecurata (de la curcan), se adauga cantiateta de supa necesara fierberii orezului si piper. Carnea se portioneaza, se asaza peste pilaf si se introduce la cuptor, circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.