Pilaf oriental cu carne de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitatea I
  • 100 g untura sau ulei
  • 100 g unt
  • 250 g ceapa
  • 1 kg rosii proaspete sau 500 g conserva
  • 250 g ardei gras
  • 50 g pasta de tomate
  • 600 g orez
  • 100 ml vin alb
  • 2,5 kg supa de oase (se preia reteta respectiva)
  • 25 g usturoi
  • 2 g cimbru
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se sareaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Usturoiul se curata si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie fasii subtiri.

Tehnica prepararii

Carnea se inabusa impreuna cu ceapa, ardeiul gras in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, usturoi, sare, piper, cimbru si supa de oase si se fierb circa 40 minute. La sfarsitul fierberii se adauga vin. Orezul se inabusa in unt, se adauga carnea si sosul, rosii felii si se continua fierberea in cuptor circa 20 de minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: carne 50 g, pilaf 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri