Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se spala, se portioneaza in 10 bucati, se sareaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Usturoiul se curata si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Ardeiul gras se curata, se spala, se taie fasii subtiri.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa impreuna cu ceapa, ardeiul gras in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, usturoi, sare, piper, cimbru si supa de oase si se fierb circa 40 minute. La sfarsitul fierberii se adauga vin. Orezul se inabusa in unt, se adauga carnea si sosul, rosii felii si se continua fierberea in cuptor circa 20 de minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.