Popiete din carne de porc

Jun 2, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 850 g carne de porc calitate superioara fara os (pulpa si spata)
  • 150 g costita afumata
  • 100 g untura sau ulei
  • 250 g castraveti murati
  • 200 g ceapa
  • 150 g oua
  • 50 g mustar
  • 1 g piper macinat
  • 700 g sos brun (se preia reteta respectiva)
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se spala, se taie felii subtiri (10 bucati), se bat putin, se sareaza. Costita se taie felii in lungime. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte si se taie in lungime. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pâna ajung de consistenta tare, se curata de coaja, se taie felii in lungime. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se ung pe o parte cu mustar, se presara ceapa, se asaza felii de costita, castraveti si oua. Se presara piper si se ruleaza; capetele rulourilor se prind cu scobitori. Se ung rulourile cu untura sau ulei si se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei, se adauga apa si se introduc la cuptor circa 30 minute. Se adauga sos brun, sare, piper si se continua fierberea circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald. Se poate servi cu diferite garnituri din cartofi, legume, orez.

  • O portie: popiete 90 g, sos 60 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri