Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Prunele se spala cu apa fierbinte apoi cu apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se sareaza si se inabusa in ulei cu supa (100 g) si se scoate in alt vas, se adauga supa, se acopera vasul cu un capac si se fierbe circa 90 minute. In jiul (suc propriu) ramas de la inabusirea carnii, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta, sare si se fierb 30 minute. Sosul format se toarna peste carne, se adauga prunele si se fierb impreuna circa 30 minute. Zaharul se caramelizeaza, fara sa se arda, se adauga putina apa si se toarna in sos, continuand fierberea circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt deasupra.