Prune cu carne de vita

Jun 5, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 800 g carne de vita calitatea I
  • 1 kg prune uscate
  • 150 g ulei
  • 75 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g zahar
  • 30 g sare
  • 400 g supa de oase
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 10 bucati. Prunele se spala cu apa fierbinte apoi cu apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Carnea se sareaza si se inabusa in ulei cu supa (100 g) si se scoate in alt vas, se adauga supa, se acopera vasul cu un capac si se fierbe circa 90 minute. In jiul (suc propriu) ramas de la inabusirea carnii, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, circa 1 l apa fiarta, sare si se fierb 30 minute. Sosul format se toarna peste carne, se adauga prunele si se fierb impreuna circa 30 minute. Zaharul se caramelizeaza, fara sa se arda, se adauga putina apa si se toarna in sos, continuand fierberea circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt deasupra.

  • O portie: carne 45 g; prune 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri