Pui cu ciuperci

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g untura sau ulei
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g conserva
  • 500 g rosii proaspete sau 250 g conserva
  • 1 kg sos brun (spaniol) - se preia reteta respectiva
  • 100 ml vin alb
  • 50 gr patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape. Cand se folosesc ciupercile conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Ciupercile se taie lame. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui se inabusa in untura sau ulei cu putina apa (150 ml). Cand carnea este pe jumatate fiarta se scoate in alt vas. In untura sau uleiul ramas se inabusa ciupercile, se adauga sare, piper, vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se adauga bucatile de pui, sos brun, se fierb impreuna 10 minute adaugând si rosiile.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; ciuperci 50 g; sos 120 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri