May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape. Cand se folosesc ciupercile conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece. Ciupercile se taie lame. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui se inabusa in untura sau ulei cu putina apa (150 ml). Cand carnea este pe jumatate fiarta se scoate in alt vas. In untura sau uleiul ramas se inabusa ciupercile, se adauga sare, piper, vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se adauga bucatile de pui, sos brun, se fierb impreuna 10 minute adaugând si rosiile.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.