Pui cu ciuperci si masline

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g unt
  • 150 g ceapa
  • 150 g pasta de tomate
  • 25 g morcovi
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 200 g masline
  • 300 g ciuperci proaspete sau 150 g conserva
  • 25 g faina
  • 50 g patrunjel verde
  • 100 ml vin alb
  • 50 g lamaie
  • 1,250 g cartofi
  • 100 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc si se decojesc, se taie sferturi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in putina apa. Maslinele se oparesc.

Tehnica prepararii

Puii se inabusa in unt cu 100 ml apa; când sunt gata se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa si morcovii, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, circa 1 litru apa fierbinte si se mai fierb 20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Se adauga ciuperci, masline, rosii, sare, piper si se continua fierberea 15 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Cartofii se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de ciuperci si masline, cu decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra si cu garnitura de cartofi prajiti. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; garnitura si sos 280 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri