May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie felii subtiri. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc si se decojesc, se taie sferturi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie lame. Daca se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Lamaia se spala si se taie rondele. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in putina apa. Maslinele se oparesc.
Tehnica prepararii
Puii se inabusa in unt cu 100 ml apa; când sunt gata se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa si morcovii, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, circa 1 litru apa fierbinte si se mai fierb 20 minute. Sosul se paseaza peste carne. Se adauga ciuperci, masline, rosii, sare, piper si se continua fierberea 15 minute. Spre sfârsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Cartofii se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu sos de ciuperci si masline, cu decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra si cu garnitura de cartofi prajiti. Se serveste cald.