Pui cu conopida

May 30, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 50 g faina
  • 200 g morcovi
  • 2,5 kg conopida
  • 50 g patrunjel verde
  • 400 g rosii proaspete sau 200 g conserva
  • 50 g pasta de tomate
  • 50 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala, se taie marunt. Conopida se curata, se spala, se desface buchetele, se tine in apa cu sare si se opareste. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 75 g ulei si 100 ml apa. Separat se inabusa morcovii in 75 g ulei cu apa (100 ml), se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, sare, 1 l apa fiarta si se continua fierberea, 30 minute. Sosul se paseaza peste carnea de pui, se adauga conopida si rosii, continuand fierberea circa 20 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g; conopida 120 g; sos 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri