May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala, se taie marunt. Conopida se curata, se spala, se desface buchetele, se tine in apa cu sare si se opareste. Rosiile proaspete se curata, se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 75 g ulei si 100 ml apa. Separat se inabusa morcovii in 75 g ulei cu apa (100 ml), se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, sare, 1 l apa fiarta si se continua fierberea, 30 minute. Sosul se paseaza peste carnea de pui, se adauga conopida si rosii, continuand fierberea circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.