May 30, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala, se taie marunt. Mararul se curata, se spala, se taie marunt. Fasolea verde conserva se scurge de lichid si se spala. Daca se foloseste fasole verde proaspata se curata, se spala, se taie si se fierbe in apa cu sare. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie jumatati.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui si ceapa se inabusa in ulei cu 150 ml apa; când sunt gata carnea se scoate separat, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, sare, piper, boia de ardei, circa 1 l apa fiarta, continuand fierberea 20 minute. Sosul format se paseaza peste carne, se adauga fasole verde, rosii, usturoi, se mai fierbe impreuna, circa 10-15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu marar verde deasupra. Se serveste cald.