May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina si telina se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc si se tin in apa rece. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Carnea se inabusa in ulei cu 75 g ulei cu 100 ml apa. Separat, se inabusa ceapa in 75 g ulei cu 100 ml apa, impreuna cu morcovi, patrunjel radacina, telina, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, foi de dafin, piper, apa fiarta (1 l), sare si se fierb circa 30 minute. Sosul format se paseaza peste bucatile de carne, se adauga masline si se fierb inca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.