Pui cu morcovi

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 g ulei
  • 100 g faina
  • 200 g ceapa
  • 300 g smantana
  • 500 ml lapte
  • 1 kg morcovi
  • 50 g unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie in lungime. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste.

Tehnica prepararii

Morcovii se inabusa in unt cu 100 ml apa si se adauga cantitatea de apa necesara fierberii. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa; când sunt gata, bucatile de carne se scot separat, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se amesteca pentru a nu se forma aglomerari, se adauga treptat cantitatea ramasa de lapte si se fierb circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga smantana si sare. Sosul obtinut se amesteca cu carne, morcovi si se continua fierberea circa 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera.Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, sos si morcovi 160 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri