May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie in lungime. Faina se cerne. Laptele se fierbe si se raceste.
Tehnica prepararii
Morcovii se inabusa in unt cu 100 ml apa si se adauga cantitatea de apa necesara fierberii. Bucatile de carne si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa; când sunt gata, bucatile de carne se scot separat, se adauga faina dizolvata in 100 ml lapte rece, se amesteca pentru a nu se forma aglomerari, se adauga treptat cantitatea ramasa de lapte si se fierb circa 15 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga smantana si sare. Sosul obtinut se amesteca cu carne, morcovi si se continua fierberea circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta in legumiera.Se serveste cald.