Pui cu orez si sos suprem

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 200 g faina
  • 200 g untura sau ulei
  • 50 g lamaie sau 2 g sare de lamaie
  • 75 g oua (3 galbenusuri)
  • 300 g orez
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se indeparteaza spuma si se adauga ceapa, morcovi si telina. Bucatile de carne fierte se scot separat intr-un vas iar supa rezultata se strecoara. Orezul se inabusa in 100 g untura sau ulei, se adauga cantitatea de supa necesara fierberii, sare si se fierbe in cuptor, cu vasul acoperit. Din 100 g untura sau ulei, faina dizolvata in supa rece si supa (circa 1 kg) se prepara un sos la care se adauga galbenusurile de ou, suc de lamaie si sare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel: bucati de carne, orez montat in diferite forme si sos deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, orez si sos 230 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri