May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se cresteaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se indeparteaza spuma si se adauga ceapa, morcovi si telina. Bucatile de carne fierte se scot separat intr-un vas iar supa rezultata se strecoara. Orezul se inabusa in 100 g untura sau ulei, se adauga cantitatea de supa necesara fierberii, sare si se fierbe in cuptor, cu vasul acoperit. Din 100 g untura sau ulei, faina dizolvata in supa rece si supa (circa 1 kg) se prepara un sos la care se adauga galbenusurile de ou, suc de lamaie si sare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, astfel: bucati de carne, orez montat in diferite forme si sos deasupra. Se serveste cald.