May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara si se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie capacul, se scot semintele si se scurg de suc; se asaza intr-o tava cu 50 g untura sau ulei si putina apa, apoi se introduc la cuptor 5 minute. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui se inabusa cu ceapa in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa in vas acoperit. Când carnea este aproape gata, se scoate separat, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, pasta de tomate, suc de la rosii, apa fiarta (circa 500 ml) si se fierb15 minute. Sosul obtinut se strecoara peste bucatile de pui, se adauga sare, zahar, piper, rosii si se gratineaza la cuptor circa 15 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.