Pui cu smantana

May 31, 2014 - Mancaruri cu carne

Ingrediente
  • 1,3 kg carne de pui calitatea I fara cap si picioare
  • 100 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 300 g smantana
  • 150 g faina
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Bucatile de pui si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Când carnea este gata, se scoate separat; se adauga faina dizolvata in 150 ml apa rece, sare, smantana, apa (1 l) si se fierb circa 15 minute. Sosul se strecoara peste carne si se continua fierberea 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe farfurie sau in tambal. Se serveste cald.

  • O portie: carne 90 g, sos 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri