May 31, 2014 - Mancaruri cu carne
Operatii pregatitoare
Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Vinetele se spala, se curata de coaja partial (in fâsii) si se taie felii lungi, cu grosimea de 1 cm. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc, se taie felii. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa.
Tehnica prepararii
Bucatile de pui se inabusa in 100 g ulei si 100 ml apa. Când sunt gata, se scot separat. In uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata cu putina apa rece, boia, pasta de tomate, sare si apa fiarta (circa 1 l) si se fierb circa 20 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de carne. Vinetele felii se sareaza si se inabusa in 100 g ulei cu 100 ml apa, apoi se adauga peste carnea cu sos, impreuna cu usturoi, piper, rosii si se introduc la cuptor, circa 20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.